T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / FATİH - Ulubatlıhasan İlkokulu

Ulubatlıhasan İlkokulu

Telefon
2126316264
Belgegeçer
ulubatliiohotmail.com
WEB
https://ulubatlihasanilkokulu.meb.k12.tr
Adres
İstanbul Fatih Ayvansaray Mahallesi Sunullah Efendi Sokak No1
Vizyon
BİZ,Yaşadığı çağın yenilikleri adapte olmuş ve geleceğin fırsatları ve bilimin ışığında hedefler peşinde koşan, Kültürel Mirasına bağlı, Milli ve Manevi değerlerine sahip çıkan bir okul olarak; • Öğrencilerimizin; kendine güvenen, ideallerini gerçekleştirmeye istekli, toplum içinde başkalarının hak ve özgürlüklerine saygı duyan bireyler olmalarını sağlamak, • Her çocuğun içindeki yaratıcı, çok yönlü, haklarını koruyabilen, güven, hoşgörü ve sevginin hâkim olduğu bir ortam yaratmak, • Eğitim –Öğretim etkinliklerinde, çağdaş teknolojinin getirdiği tüm imkânların kullanıldığı bir ortamı öğrencilerimizin hizmetine sunmak, • Okulumuzu; öğrencileri, öğretmenleri ve velileri ile çevrede örnek gösterebilecek ve gurur duyacak bir okul haline getirmek, • Öğrencilerimizin istek ve ihtiyaçlarını en kısa sürede gidererek, onları başarıya götüren yolda motive edip, umut ve güveni aşılayarak hedeflerine emin adımlarla gitmelerini sağlamak, • Çocuklarımıza mutlu ve başarılı bireyler olma isteğini ve yeteneğini kazandırmak VE ONLARA GELECEKLERİ İÇİN GÜVENLİ YOL GÖSTERİCİ REHBERLER OLMAK İÇİN VARIZ.
Misyon
68 Aylıktan 9 yaşına kadar olan çocukların ilk dört sınıfta edinmeleri gereken akademik bilgileri kazanacakları, evin dışında ilk sosyalleşme alanlarının okul olduğu bilgisi ile çocuklara bir arada yaşama uyum ve becerisi kazanacakları, sınıf,okul arkadaşları ve öğretmen, okul çalışanları ile çocuklar arasındaki ilişkilerde çocuk haklarına dayalı olumlu bir iletişim yürütülmesine olanak verecek, öğrendikleri bilgileri uygulamalarını çeşitli etkinlik ve aktiviteler ile destekleyecek; evde, evin dışında ve çevrede, okulda ilişki kurulan her türlü canlı cansız varlık ile "saygı" temelli bir ilişki kurma ve yürütme becerileri kazanabilecekleri uygun ortam ve çalışma imkanları sağlamaktır.
Başarılar
İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AKREDİTE OKULLARI ARASINA SEÇİLMİŞTİR. HAREZMİ EĞİTİM MODELİ UYGULAMALARI "OYUN UYGULAMASI ÖRNEK OKUL" FUTSAL TURNUVASU "EN CENTİLMEN TAKIM KUPASI" SATRANÇ FEDERASYONU İL TURNUVASU TAKIM 3.´LÜĞÜ MİNİ GOLF İLÇE 3.´LÜĞÜ
Öğretmen :19
Öğrenci :584
Derslik :16
Çok Amaçlı Salon :1
Kütüphane Kitap Sayısı :450
Öğretim Şekli :Normal(Tam Gün)
Saatler
8:50 - 14:10
Isınma
Doğalgaz
Bağlantı
ADSL
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
Mecidiyeköy yolu üzerindeki haliçköprüsünde "Ayvansaray" durağı yolu ile ulaşılabilir.metrobüs ve otobüs her ikisi ile ulaşılabilir.
Servis Bilgisi
Yok
Yerleşim Yeri
Okulumuz haliç sırtlarındadır. konum olarak haliç´in büyük bir kısmına hakimdir. Okuldan bakıldığında İstanbul´un büyük bir bölümü görülmektedir. bu görünüm kapsamında; galata kulesi, Ayasofya Müzesi, Yeni Cami, Galata ve Unkapanı köprüleri, Topkapı sarayı, Eminönü meydanı yer almaktadır. Okul çevresi sosyo ekonomik olarak alt gelir düzeyine sahip insanlarımızın ikamet ettiği bir bölgededir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
3 km
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
FATİH İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLKOKULLAR ARASI FUTSAL TURNUVASI "CENTİLMENLİK KUPASI"
Bilimsel Etkinlikler
HAREZMİ EĞİTİM MODELİ , BİLİM FUARI; STEAM VE KODLAMA ATÖLYESİ
Proje Çalışmaları
HAREZMİ PROJESİ 2017 HAREZMİ PROJESİ 2018 HAREZMİ PROJESİ 2019 HAREZMİ PROJESİ 2020 -2021 PİLOT UYGULAMA OKULU
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
2019 AB ERASMUS+ Başvurusu yapılan Projemis: LANGUAGE AND CULTURE IS PEACE, CHILDREN SUCCESSFUL LIFE:DİL VE KÜLTÜR BARIŞIR;ÇOCUKLAR YAŞAMAYI BAŞARIR.
Yazdır